İSTANBUL / SARIYER - Orgeneral Emin Alpkaya Ortaokulu

2024 İOKBS

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuruları 1 Martta sona eriyor.

İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerin bursluluk hakkından faydalandırılması için yapılacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olup Bursluluk hakkından faydalanmak isteyen öğrencilerin başvuru ve sınav uygulama süreçleriyle ilgili iş ve işlemlerin açıklandığı "2024 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu"  26 Ocak 2024 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmıştır. Sınav başvurusu 13 Şubat - 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak olup ailenin Bir önceki mali yıla ait (2023) yıllık gelir toplamı aile fert sayısına bölündüğünde 111.600 TL'yi geçmemesi gerekmektedir aksi halde başvuru yapmanız mümkün değildir.

Başvurular elektronik ortamda yapılacak olup başvurun onaylanması için okul müdürlüğüne gelinmesi gerekmektedir aksi halde başvurunuz geçersiz sayılacaktır.

Onaylatmaya gelirken gerekli belgeler:

Kılavuzda belirtilen ek 1 formun doldurulması

2023 yılına ait 12 aylık toplam gelirini gösterir belge (bordro)

İş yeri olanlar için 2023 yılı gelir gider bilançosunu gösterir belge

Bakmakla yükümlü oldukları kişilerle ilgili tedavi yardımı beyannamesi

Varsa diğer gelirlerin belgeleri

Yayın: 27.02.2024 - Güncelleme: 27.02.2024 10:26 - Görüntülenme: 27